Kokardki z czerwonym pesto
Makaron kokardki z czerwonym pesto
Odsłon: | 6761 | Data dodania: | 2009-02-08 21:47:45 |
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Opis:
100 g (1 słoik) suszonych pomidorów w oliwie,
30 g orzechów piniowych (u mnie włoskie niestety, z braku tych pierwszych w najbliższej okolicy),
2 ząbki czosnku,
35 g startego parmezanu,
125 ml oliwy z oliwek,
500 g makaronu kokardki (farfalle)
Pomidory odsączyć z zalewy i wraz z orzechami i posiekanym czosnkiem powoli smażyć na wolnym ogniu stale mieszając, do chwili aż orzechy się zarumienią. Lekko ostudzone przełożyć do miksera siekającego i wymieszać tak, aby wszystkie składniki były drobno posiekane. Dodać parmezan i szczyptę zmielonego czarnego pieprzu i cały czas miksując dolewać powoli oliwę.
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odsączyć i wymieszać z pesto.
30 g orzechów piniowych (u mnie włoskie niestety, z braku tych pierwszych w najbliższej okolicy),
2 ząbki czosnku,
35 g startego parmezanu,
125 ml oliwy z oliwek,
500 g makaronu kokardki (farfalle)
Pomidory odsączyć z zalewy i wraz z orzechami i posiekanym czosnkiem powoli smażyć na wolnym ogniu stale mieszając, do chwili aż orzechy się zarumienią. Lekko ostudzone przełożyć do miksera siekającego i wymieszać tak, aby wszystkie składniki były drobno posiekane. Dodać parmezan i szczyptę zmielonego czarnego pieprzu i cały czas miksując dolewać powoli oliwę.
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odsączyć i wymieszać z pesto.