Łódeczki zapiekane z serem
Faszerowane warzywa - wyśmienity sposób na posiłek.
Odsłon: | 5545 | Data dodania: | 2009-02-09 21:05:05 |
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Opis:
Składniki:
- 1 seler naciowy
- 10 dag pleśniowego sera
- 5 dag masła
- pieprz
- 1 ząbek czosnku
- oliwki nadziewane papryką
- papryka
- natka pietruszki
Łodygi selera dokładnie umyć, odciąć listki, ściągnąć włókna, pokroić na jednakowej wielkości kawałki. Czosnek obrać, rozetrzeć z serem na gładką masę. Pokroić drobno odcięte wcześniej listki selera, dodać do serowej masy. Nadzieniem posmarować wnętrza łodyg, ułożyć na blasze wyłożonej folią. Wstawić do piekarnika, piec ok. 30 minut w temp. 180C, udekorować oliwkami. Obłożyć pokrojoną w paseczki papryką i natką pietruszki.
- 1 seler naciowy
- 10 dag pleśniowego sera
- 5 dag masła
- pieprz
- 1 ząbek czosnku
- oliwki nadziewane papryką
- papryka
- natka pietruszki
Łodygi selera dokładnie umyć, odciąć listki, ściągnąć włókna, pokroić na jednakowej wielkości kawałki. Czosnek obrać, rozetrzeć z serem na gładką masę. Pokroić drobno odcięte wcześniej listki selera, dodać do serowej masy. Nadzieniem posmarować wnętrza łodyg, ułożyć na blasze wyłożonej folią. Wstawić do piekarnika, piec ok. 30 minut w temp. 180C, udekorować oliwkami. Obłożyć pokrojoną w paseczki papryką i natką pietruszki.