Naleśniki panierowane z pieczarkami - Instrukcja.pl

Naleśniki panierowane z pieczarkami

naleśnik z pieczarkami ?? spróbuj

Podobne instrukcje

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 69124

Parówki w naleśnikach

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 5132

Odsłon:  7037  Data dodania:  2009-02-09 18:17:28 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:naleśniki, pieczarki

Opis:

Składniki:
- 20 dag mąki
- 1 jajko
- 400 ml wody mineralnej gazowanej lub jasnego piwa
- 1 łyżka oleju
Na nadzienie:
- 40 dag pieczarek
- po łyżce oleju i masła
- sól i pieprz
- 1 cebula
- bułka tarta
- olej do smażenia
- natka pietruszki

Zmiksować przesianą mąkę z jajkiem i wodą gazowaną lub piwem oraz olejem, odstawić na pół godziny, usmażyć naleśniki. Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokroić. Cebulę posiekać, przesmażyć na oleju, dodać posiekane pieczarki, razem smażyć kilka minut, dodać masło, przyprawić solą i pieprzem, można dodać posiekaną natkę, zagęścić masę bułką tartą. Farszem nadziać naleśniki, zwinąć. Na patelni rozgrzać olej, krokiety panierować w bułce tartej, smażyć na rumiano z obu stron, zdjąć z patelni, posypać natką, od razu podawać z sałatkami lub surówkami, można polać sosem.
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 69124

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8918

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 17484

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 9038

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11581