Pieczeń wołowa z serem i papryką - Instrukcja.pl

Pieczeń wołowa z serem i papryką

pieczeń

Podobne instrukcje

Kuchnia chińska

Od: Nashi
Liczba wyświetleń: 6070

Pierogi z kapustą i grzybami

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 5435

Jak zrobić szyszki

Od: Torreador
Liczba wyświetleń: 9425

Odsłon:  6228  Data dodania:  2009-02-09 17:40:04 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?

Opis:

Składniki:
- 1kg rostbefu
- sól i pieprz
- olej
- mieszanka suszonych ziół do mięs
- po 1 strąku papryki zielonej i pomarańczowej lub czerwonej
- 25 dag żółtego sera w plastrach

Mięso opłukać, osuszyć, ostrym nożem rozkroić na płat, oprószyć solą i pieprzem, zwinąć, odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Paprykę umyć, osuszyć, przekroić na pół wyjąć gniazda nasienne. Rozwinąć płat mięsa, ułożyć na nim kawałki papryki i plastry sera, zwinąć, spiąć lub obwiązać nicią. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć mięso, obficie obsypać suszonymi ziołami. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200ºC, wstawić mięso, po 15 minutach zmniejszyć temperaturę do 180ºC, piec jeszcze 45 minut, wyjąć, pokroić.
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 69123

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8916

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 17482

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 9037

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11580