Azteckie wrapsy
Azteckie wrapsy
Odsłon: | 6831 | Data dodania: | 2009-01-10 14:43:25 |
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Opis:
składniki
* szpinakowe wrapsy 6 sztuk* 40 dkg mięsa mielonego z łopatki
* kukurydza konserwowa
* sos mexykanski knora
* płatki czosnku i papryki sa takie dodatki kamisu specialite
* sos worcester shire do kupienia w większych delikatesach
* cebula czerwona
* papryka czerwona świeża
* sałata karbowana
Sposób przygotowania
1. Mięso doprawiamy : czosnkiem świeżym,pieprzem ziołowym ,przyprawą do dań kuchni meksykańskiej.Odstawiamy na trochę .2. Na patelni przygotowujemy sos tak jak na opakowaniu.
3. Następnie smażymy mięso, dodajemy do niego płatków czosnku i papryki,gdy jest juz usmażone to kukurydzę.
4. Łączymy je z sosem meksykańskim,dodajemy sos worcester shire -gdy ktoś lubi bardziej pikantnie to więcej .
5. Kroimy warzywa .
6. Podgrzewamy na suchej patelni wrapsy- pod wpływem ciepła zmiękną .Układamy je na talerzu ,na każdy kładziemy liść sałaty , na to mięso z sosem , a na mięso warzywa.
7. zawijamy robiąc taką kopertę ale z jednej strony otwartą
8. Dodam ze można tutaj wykazać się swoją inwencją dodając różne warzywa .