Camembert panierowany z sosem ziołowym - Instrukcja.pl

Camembert panierowany z sosem ziołowym

kotlet camembert z sosem ziołowym

Podobne instrukcje


Odsłon:  6490  Data dodania:  2009-02-08 22:53:28 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?

Opis:

camembert, jajko, kilka łyżek bułki tartej , bazylia , olej
1/8 szklanki gęstej śmietany1/4 szklanki majonezusok z cytrynyulubione zioła (ja użyłam mieszanki ziół do sałatek Kamisa)sól, pieprz

Jajko roztrzepać, dodać posiekaną bazylię. Ser obtoczyć w jajku, bułce tartej. Powtórzyć czynność dwukrotnie. Smażyć na rozgrzanym oleju do czasu, aż panierka przybierze złoty kolor. Śmietanę wymieszać z majonezem, dodać sok z cytryny (ok. 1 łyżeczki), zioła. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ciepłym camembertem. Smacznego!

Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 69037

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8832

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 17395

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8950

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11493