Faszerowane pstrągi - Instrukcja.pl

Faszerowane pstrągi

pyszny pstrąg faszerowany warzywami

Podobne instrukcje

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8942

Węzły wędkarskie - TRILENE

Od: instrukcjaPL
Liczba wyświetleń: 34689

Odsłon:  6501  Data dodania:  2009-02-09 18:07:59 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:pstrąg, ryba

Opis:

Składniki:
- 4 świeże pstrągi
- cytryna
- sól i pieprz
- 4 łyżki pikantnego keczupu
- 2 cebulki dymki
- 1 mały por
- pół strąka żółtej papryki
- papryka w proszku
- 5 dag masła

Pstrągi sprawić, odciąć głowy, opłukać. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, odstawić. Umyte pomidory pokroić w kostkę, por na krążki, paprykę w kostkę lub na paski, a dymkę posiekać. Warzywa wymieszać, przyprawić sola i pieprzem. Ryby osączyć, posmarować w środku keczupem i napełnić warzywnym farszem. Ułożyć na natłuszczonej masłem, żaroodpornej formie. Posypać wiórkami masła, oprószyć papryką. Piec ok. 25 minut w 200°C.
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 69030

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8824

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 17387

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8942

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11486