Kapustnica - Instrukcja.pl

Kapustnica

Zupa z kapustą i kiełbasa

Podobne instrukcje


Odsłon:  5428  Data dodania:  2009-02-09 00:30:48 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:zupa, kapustą, kiełbasa

Opis:

Składniki:
- 50 dag kapusty kiszonej
- cebula
- czosnek (ja dałam 2 ząbki)
- ok. 40 dag kiełbasy lub wędzonego boczku
- 2-3 suszone grzyby
- 1/2 szkl. śmietany
- 1 łyżka mąki
- liść laurowy
- sól
- pieprz
- słodka papryka
- cukier

Kapustę odcedzić (sok zachować na wszelki wypadek) , opłukać (jeśli kapusta jest młoda , to nie trzeba) , odcisnąć , włożyć do garnka , zalać wodą , dodać grzyby , pokrojoną w kostkę lub półplasterki cebulę , liść laurowy i gotować ok. 1 godziny (ja zazwyczaj gotuję dłużej). Mniej więcej w połowie gotowania dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę . Na koniec zagęścić zupę śmietaną wymieszaną z mąką i przyprawić. Jeżeli kapusta była młoda , to można dolać wcześniej zachowany sok , a jeśli była mocno kwaśna , to trzeba dosypać więcej cukru - do smaku.
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 69037

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8832

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 17395

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8950

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11493