Karp świąteczny - Instrukcja.pl

Karp świąteczny

Jak przygotować?
Odsłon:  6343  Data dodania:  2008-12-08 15:01:16 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:

Opis:

Składniki:

1,5 kg karpia,
sól, pieprz
jajko,
tarta bułka,
oliwa

Przygotowanie:

Karpia sprawić, umyć, odciąć płetwy, ogon i łeb (przydadzą się na zupę rybną lub galaretę). Pokroić na dzwonka, lekko osolić (nie należy trzymać zbyt długo w soli). Każdy kawałek maczać w rozbitym jajku, a następnie w tartej bułce. Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oliwy, kłaść rybę na wrzący tłuszcz i zrumienić najpierw z jednej, potem z drugiej strony na złoty kolor.

Karpia przełożyć do rondla lub żaroodpornego naczynia, wstawić do ciepłego piekarnika, żeby powoli doszedł.
Usmażonej ryby nie należy przykrywać w rondlu gdyż panierka może namoknąć i odpaść od karpia.
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od monludki

Jak zrobić łabędzia origami

Od: monludki
Liczba wyświetleń: 85368

Motylek

Od: monludki
Liczba wyświetleń: 12795

ALUMINIUM

Od: monludki
Liczba wyświetleń: 5916

AKSAMIT

Od: monludki
Liczba wyświetleń: 13496

Bukiet różany

Od: monludki
Liczba wyświetleń: 9776