Karp w galarecie
karp
Odsłon: | 5236 | Data dodania: | 2009-02-09 17:25:27 |
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Opis:
Składniki:
- 1 karp 1,5 kg
- włoszczyzna
- 1 cebula
- sól i pieprz
- ziele angielskie
- liść laurowy
- 1 białko
- sok z cytryny
- 1 łyżka żelatyny
- groszek do dekoracji
Rybę sprawić, pokroić na dzwonka, dodać włoszczyznę, cebulę i przyprawy, zalać 1 litrem wody, gotować około 30 minut, aż ryba będzie miękka, wyjąć, ułożyć na półmisku. Jarzyny i przyprawy wyjąć, do wywaru włożyć głowę, płetwy i ogon ryby, gotować około 25 minut, wywar przecedzić. Dodać roztrzepane białko, zamieszać, zagotować, przecedzić przez gęste sito, połączyć z wcześniej rozpuszczoną żelatyną, przyprawić, polać rybę, ozdobić groszkiem i marchewką, zastudzić.
- 1 karp 1,5 kg
- włoszczyzna
- 1 cebula
- sól i pieprz
- ziele angielskie
- liść laurowy
- 1 białko
- sok z cytryny
- 1 łyżka żelatyny
- groszek do dekoracji
Rybę sprawić, pokroić na dzwonka, dodać włoszczyznę, cebulę i przyprawy, zalać 1 litrem wody, gotować około 30 minut, aż ryba będzie miękka, wyjąć, ułożyć na półmisku. Jarzyny i przyprawy wyjąć, do wywaru włożyć głowę, płetwy i ogon ryby, gotować około 25 minut, wywar przecedzić. Dodać roztrzepane białko, zamieszać, zagotować, przecedzić przez gęste sito, połączyć z wcześniej rozpuszczoną żelatyną, przyprawić, polać rybę, ozdobić groszkiem i marchewką, zastudzić.