Karp w galarecie - Instrukcja.pl

Karp w galarecie

karp

Podobne instrukcje


Odsłon:  5236  Data dodania:  2009-02-09 17:25:27 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:dania, ryb, główne, karp, święta

Opis:

Składniki:
- 1 karp 1,5 kg
- włoszczyzna
- 1 cebula
- sól i pieprz
- ziele angielskie
- liść laurowy
- 1 białko
- sok z cytryny
- 1 łyżka żelatyny
- groszek do dekoracji

Rybę sprawić, pokroić na dzwonka, dodać włoszczyznę, cebulę i przyprawy, zalać 1 litrem wody, gotować około 30 minut, aż ryba będzie miękka, wyjąć, ułożyć na półmisku. Jarzyny i przyprawy wyjąć, do wywaru włożyć głowę, płetwy i ogon ryby, gotować około 25 minut, wywar przecedzić. Dodać roztrzepane białko, zamieszać, zagotować, przecedzić przez gęste sito, połączyć z wcześniej rozpuszczoną żelatyną, przyprawić, polać rybę, ozdobić groszkiem i marchewką, zastudzić.
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 69010

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8804

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 17366

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8920

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11465