Kluski kładzione - Instrukcja.pl

Kluski kładzione

kluski

Podobne instrukcje

Kuchnia chińska

Od: Nashi
Liczba wyświetleń: 5962

Pierogi z kapustą i grzybami

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 5323

Jak zrobić szyszki

Od: Torreador
Liczba wyświetleń: 9315

Odsłon:  7261  Data dodania:  2009-02-09 17:31:32 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:dania, główne, kluski

Opis:

Składniki:
- 2 jajka
- 30-40 dag mąki pszennej
- szczypta soli

Mąkę wsypać do wyższego rondelka, wbić jajka, wsypać szczyptę soli, łyżką lub mikserem starannie mieszać składniki do chwili, aż w cieście pojawią się pęcherzyki powietrza (jeśli ciasto nie daje się wyrobić, wlać odrobinę wody). W płaskim garnku zagotować wodę, posolić, łyżeczką do herbaty nabrać małą porcję ciasta i włożyć do wody, zanurzając łyżeczkę we wrzątku (ciasto się wtedy odkleja). Jeśli ciasto jest za rzadkie i kluska rozpływa się w wodzie, wsypać więcej mąki, wymieszać i formować małe podłużne kluseczki. Gotować 2-3 minuty od wypłynięcia, wylać na durszlak, przelać ciepłą wodą, osączyć i od razu podawać. Takie kluseczki podaje się najczęściej do paprykarza, ale także innych mięs z sosami, pyszne są także polane stopionym masłem i posypane białym serem.
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 69013

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8806

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 17369

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8923

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11468