Kluski z mięsem - Instrukcja.pl

Kluski z mięsem

kluski z mięsem z kurczaka

Podobne instrukcje

kluski kładzione

Od: edja
Liczba wyświetleń: 5019

Kołduny

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 5926

Kluski kładzione

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 7255

Odsłon:  7889  Data dodania:  2009-02-08 22:37:02 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:kluski, miesne

Opis:

2 kg ziemniakówmąka ziemniaczana2 - 3 łyżki mąki tortowej2 jajkamięso z kurczaka (mój ważył ok. 1,5 kg)5 cebul10 dag boczku wędzonego10 dag słoninycebula dymka
sólpieprz

Ziemniaki ugotować, ostudzić, przecisnąć przez praskę. Ugotowanego kurczaka obrać ze skóry, mięso zmielić w maszynce. 3 cebule pokroić w kostkę, zeszklić na patelni razem z pokrojoną w kostkę słoniną. Dodać do mięsa. Wbić 1 jajko, wymieszać wszystko razem, doprawić. Całość powinna tworzyć zwartą masę. Pozostałe cebule pokroić w paseczki (ja o tym zapomniałam, więc była kostka ;)) i podsmażyć z boczkiem pokrojonym w kostkę. Gdy ziemniaki będą już wystudzone, dodać mąkę ziemniaczaną w proporcji 3:1. Dodać jajko, zagnieść ciasto. Gdy będzie lepić się do rąk, podsypać mąką tortową. Z ciasta uformować wałek, podzielić na części. Każdą spłaszczyć pomiędzy dłońmi, nałożyć farsz, zamknąć, formując kule. Wrzucać na gotującą się, osoloną wodę. Gotować ok. 3 minut od czasu wypłynięcia. Podawać z cebulą i boczkiem, posypane dymką.

Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 69007

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8801

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 17364

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8918

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11463