Kotlety mielone z ryby - Instrukcja.pl

Kotlety mielone z ryby

pyszne kotlety z mielonej świeżej ryby

Podobne instrukcje

Jak wędzić mięso, drób, ryby?

Od: Majster76
Liczba wyświetleń: 17977

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11467

Cannelloni nadziewane mięsem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 19063

Odsłon:  11131  Data dodania:  2009-02-09 00:38:06 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:kotlety, mielone, Ryby

Opis:

Składniki:
- ok. 80 dag ryb morskich lub 50 dag filetów
z ryb
- 1 sucha bułka (ok. 5 dag)

- 1 cebula

- 1 jajko

- sól

- pieprz

- szczypta przyprawy do ryb (nie musi być)

- ew. 1 łyżka siekanej natki pietruszki lub kopru
- bułka tarta


Suchą bułkę namoczyć. Rybę odfiletować (gotowe filety lekko rozmrozić) i zemleć razem z pokrojoną na mniejsze części cebulą oraz odciśniętą bułką. Dodać jajko , przyprawić i dokładnie wyrobić. Formować kotlety w zwilżonych wodą dłoniach , obtaczać w tartej bułce i smażyć na niezbyt dużym ogniu po 8 minut z każdej strony. Usmażone kotlety przykryć i jeszcze na 2-3 minuty pozostawić na bardzo małym ogniu.
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 69012

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8806

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 17368

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8922

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11467