Łosoś w pomarańczach
jak zrobić wykwintnego łososia na wigilijny stół
Odsłon: | 7728 | Data dodania: | 2008-12-24 10:01:19 |
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Opis:
Składniki:
Świeży łosoś ok. 0,5 kg,
sok z 2 pomarańczy świeżo wyciśnięty,
pęczek koperku,
pieprz świeżo zmielony,
sól, suszone pomidory,
kropla oliwy.
Jak przyrządzić?
Filet łososia świeżego umyć, następnie nasączyć go sokiem z pomarańczy i niech poleży ze 20 minut, doprawić pieprzem, solą, odrobiną suszonych pomidorów i drobno posiekanym pęczkiem koperku. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 14-20 minut lub gotować na parze przez 20 minut.Jak podawać?Podawać można przybraną pomarańczami, z odrobiną chrzanu i chlebem lub z ziemniakami z wody i surówką z białej kapusty. Uwagi:Sok z pomarańczy możemy zmieszać z odrobiną limonki lub cytryny.
Świeży łosoś ok. 0,5 kg,
sok z 2 pomarańczy świeżo wyciśnięty,
pęczek koperku,
pieprz świeżo zmielony,
sól, suszone pomidory,
kropla oliwy.
Jak przyrządzić?
Filet łososia świeżego umyć, następnie nasączyć go sokiem z pomarańczy i niech poleży ze 20 minut, doprawić pieprzem, solą, odrobiną suszonych pomidorów i drobno posiekanym pęczkiem koperku. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 14-20 minut lub gotować na parze przez 20 minut.Jak podawać?Podawać można przybraną pomarańczami, z odrobiną chrzanu i chlebem lub z ziemniakami z wody i surówką z białej kapusty. Uwagi:Sok z pomarańczy możemy zmieszać z odrobiną limonki lub cytryny.