Medaliony ze schabu w sosie camembert
pyszne mięsko w sosie
Odsłon: | 5716 | Data dodania: | 2009-02-08 22:35:18 |
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Opis:
Składniki: 450 g schabu bez kości, 15 g masła, 45 ml koniaku,
125 ml śmietany kremówki, 1 łyżeczka musztardy Dijon, 1 łyżeczka ziół
prowansalskich, sól, pieprz, 1/2 sera camembert
Z mięsa wyciąć 5-6 medalionów, rozbić lekko, smażyć na maśle 5-6 minut, rumieniąc z każdej strony. Zdjąć z patelni, przełożyć do ciepłego piekarnika. Przygotować sos. Wylać koniak na patelnię, wymieszać, dodać śmietankę, musztardę, zioła prowansalskie, doprawić solą i pieprzem. Jeszcze raz dokładnie zamieszać. Ser obrać ze skórki, pokroić na małe kawałeczki, wymieszać z sosem. Podgrzewać jeszcze chwilę na małym ogniu do momentu, aż składniki się połączą. Tak przygotowanym sosem polać medaliony. Podawać z ziemniakami. Smacznego!
Z mięsa wyciąć 5-6 medalionów, rozbić lekko, smażyć na maśle 5-6 minut, rumieniąc z każdej strony. Zdjąć z patelni, przełożyć do ciepłego piekarnika. Przygotować sos. Wylać koniak na patelnię, wymieszać, dodać śmietankę, musztardę, zioła prowansalskie, doprawić solą i pieprzem. Jeszcze raz dokładnie zamieszać. Ser obrać ze skórki, pokroić na małe kawałeczki, wymieszać z sosem. Podgrzewać jeszcze chwilę na małym ogniu do momentu, aż składniki się połączą. Tak przygotowanym sosem polać medaliony. Podawać z ziemniakami. Smacznego!