Naleśniki z dzikiego ryżu z tofu i pieczarkami

Naleśniki azjatyckie

Podobne instrukcje


Odsłon:  1390  Data dodania:  2009-02-08 21:18:27 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:nalesniki, ryz

Opis:

Naleśniki z dzikiego ryżu z tofu i pieczarkami:

6 jajek,
3 kubki mleka,
185 masła stopionego,
185 g mąki,
1/2 lyżeczki proszku do pieczenia,
2 łyżki kecap manis,
2 łyżki posiekanej swieżej kolendry (z braku dalam natkę pietruszkę),
2 łyżki oliwy z oliwek,
2 łyżki utartego swieżego imbiru,
1 papryczka chilli,
2 zielone cebulki,
1/2 kubka dzikiego ryżu czarnego, ugotowanego

nadzienie -

125 g tofu, pokrojonego w kostkę,
315 g pieczarek,
2 lyżeczki sosu sojowego,
1 łyżka soku z limonki,
2 ząbki czosnku,
1 łyżka oleju,
1 łyżka oleju sezamowego

Jajka roztrzepać z mlekiem i 125 g masła. Dodać mąkę z proszkiem, kecap manis i kolendrę (pietruszkę natkę). Zmiksować na gladką masę. Przykryć i wstawić do lodówki na godzinę.

W woku rozgrzać oliwę, dodać imbir, posiekaną chilli i cebulki. Smażyć mieszając 3 minuty. Zdjąć z ognia i wymieszać z ryżem, po czym dodać do schłodzonego ciasta nalesnikowego. Na patelni rozgrzać resztę masla i smażyć cienkie nalesniki.

Rozgrzać olej i olej sezamowy w woku. Dodać tofu i smażyć ok. 5 minut aż będzie złociste. Dodać pieczarki, sos sojowy i sok z limonki, smażyć ok. 4 min. Dodać zmiażdżony czosnek i smażyć kolejną minutę.
Gorące nadzienie pieczarkowe zawijać w naleśniki.

Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 64189

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 4465

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 12902

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 4421

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 7016