Pieczeń wołowa z serem i papryką
pieczeń
Odsłon: | 6015 | Data dodania: | 2009-02-09 17:40:04 |
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Opis:
Składniki:
- 1kg rostbefu
- sól i pieprz
- olej
- mieszanka suszonych ziół do mięs
- po 1 strąku papryki zielonej i pomarańczowej lub czerwonej
- 25 dag żółtego sera w plastrach
Mięso opłukać, osuszyć, ostrym nożem rozkroić na płat, oprószyć solą i pieprzem, zwinąć, odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Paprykę umyć, osuszyć, przekroić na pół wyjąć gniazda nasienne. Rozwinąć płat mięsa, ułożyć na nim kawałki papryki i plastry sera, zwinąć, spiąć lub obwiązać nicią. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć mięso, obficie obsypać suszonymi ziołami. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200ºC, wstawić mięso, po 15 minutach zmniejszyć temperaturę do 180ºC, piec jeszcze 45 minut, wyjąć, pokroić.
- 1kg rostbefu
- sól i pieprz
- olej
- mieszanka suszonych ziół do mięs
- po 1 strąku papryki zielonej i pomarańczowej lub czerwonej
- 25 dag żółtego sera w plastrach
Mięso opłukać, osuszyć, ostrym nożem rozkroić na płat, oprószyć solą i pieprzem, zwinąć, odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Paprykę umyć, osuszyć, przekroić na pół wyjąć gniazda nasienne. Rozwinąć płat mięsa, ułożyć na nim kawałki papryki i plastry sera, zwinąć, spiąć lub obwiązać nicią. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć mięso, obficie obsypać suszonymi ziołami. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200ºC, wstawić mięso, po 15 minutach zmniejszyć temperaturę do 180ºC, piec jeszcze 45 minut, wyjąć, pokroić.