Pierogi ruskie - Instrukcja.pl

Pierogi ruskie

Przepis na pyszne pierożki ruskie
Odsłon:  4857  Data dodania:  2009-02-08 21:53:44 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:Pierogi, ruskie

Opis:

Ciasto pierogowe:

ok. 500 g mąki,

1 jajko,

sól,

ok. 1 szklanki letniej wody

Wymieszać mąkę z solą, dodać jajko i stopniowo dodawać wodę, aż ciasto nabierze pierogowej konsystencji (nie może być ani za luźne ani za twarde)

Farsz:

ok. 1 kg ziemniaków,

ok. 25 dkg twarogu,

cebula,

boczek (kilka plastrów),

sól, pieprz

Ziemniaki ugotować, ostudzić i zmielić z twarogiem. Posiekaną drobno cebulę podsmażyć do zarumienienia razem z boczkiem pokrojonym w drobną kostkę. Dodać do ziemniaków z twarogiem. Doprawić solą i pieprzem.

Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 69010

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8804

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 17366

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8920

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11465