Pierś z kurczaka w białym winie - Instrukcja.pl

Pierś z kurczaka w białym winie

potrawa z drobiu

Podobne instrukcje


Odsłon:  8778  Data dodania:  2009-01-02 17:34:14 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:drób, kurczak, wino

Opis:

Składniki:

1/8 l wytrawnego białego wina60 dag filetów z piersi kurczaka1/2 pęczka tymianku5 dag oliwek nadziewane papryką200 ml rosołu z kury ( z kostki)oliwa, mąka, czosnek, sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Filety z piersi kurczaka umyć, osuszyć pokroić na kawałki Posypać pieprzem, solą i obtoczyć w mące. Podsmażyć na 4 łyżkach oliwy z oliwek, zdjąć z patelni. Oliwę po usmażeniu mięsa wymieszać z winem i rosołem z kury. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i posiekany tymianek. Włożyć podsmażone mięso, gotować ok. 10 minut na małym ogniu. Podawać posypane pokrojonymi oliwkami.

Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od jane23

Najszybszy napój

Od: jane23
Liczba wyświetleń: 6178

360 stopni na huśtawce

Od: jane23
Liczba wyświetleń: 6290

Brainiac-Gaz rozweselający

Od: jane23
Liczba wyświetleń: 6865

Jaki wybrać składak?

Od: jane23
Liczba wyświetleń: 7299