Piersi kurczaka faszerowane pieczarkami
kurczak faszerowany pieczarkami
Odsłon: | 8802 | Data dodania: | 2009-02-09 18:11:42 |
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Opis:
Składniki:
- 4 pojedyncze piersi z kurczaka
- sól i pieprz
- 1 łyżka ostrej musztardy np. francuskiej
- 4 plastry bekonu lub wędzonego boczku
- 4 pieczarki
- olej
Piersi opłukać, osuszyć. Każdą lekko rozbić dłonią. Oprószyć solą i pieprzem. Wierzch cienko posmarować musztardą, odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Na każdej piersi położyć plaster bekonu. Za pomocą wykałaczek formować z nich gniazdka. Pieczarki oczyścić, odciąć ogonki. Do każdego gniazdka włożyć kapelusz pieczarki. Skropić olejem, przykryć folią aluminiową. Piec ok. 25 minut w 200°C. Zdjąć folię, piec jeszcze 5 minut.
- 4 pojedyncze piersi z kurczaka
- sól i pieprz
- 1 łyżka ostrej musztardy np. francuskiej
- 4 plastry bekonu lub wędzonego boczku
- 4 pieczarki
- olej
Piersi opłukać, osuszyć. Każdą lekko rozbić dłonią. Oprószyć solą i pieprzem. Wierzch cienko posmarować musztardą, odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Na każdej piersi położyć plaster bekonu. Za pomocą wykałaczek formować z nich gniazdka. Pieczarki oczyścić, odciąć ogonki. Do każdego gniazdka włożyć kapelusz pieczarki. Skropić olejem, przykryć folią aluminiową. Piec ok. 25 minut w 200°C. Zdjąć folię, piec jeszcze 5 minut.