PITTA Z MIĘSEM MIELONYM
Odsłon: | 7301 | Data dodania: | 2009-02-20 14:41:40 |
Opis:
PITTA Z MIĘSEM MIELONYM
s k ł a d n i k i :
0,5 kg miesa mielonego (najlepiej wołowe)
1 cebula, przyprawy do smaku: papryka, chili,
oregano, pieprz, rozmaryn, 200 ml wody
s o s :
5 łyżek stołowych majonezu
4 łyżki stołowe jogurtu naturalnego
sos do sałatek (czosnkowy do majonezu)
1 zmiażdżony ząbek czosnku przyprawy do smaku:
pieprz, słodka papryka, sałata pekińska
S p o s ó b p r z y r z ą d z a n i a :
Cebulę pokroić w kostkę i przyrumienić na zółty kolor, dodać mięso, podsmażyć, odlać zbędny tłuszcz, dodać przyprawy i wlać wodę, podsmażyć do wyparowania; w miseczce dodać wszystkie składniki sosu dobrze rozetrzeć przełożyć do sosierki; sałatę posiekać w cienkie paski.
Rozgrzać PITTĘ zgodnie z przepisem na opakowaniu, następnie
wypełniać warstwowo raz mięso, sos, sałata i znów mięso,
sos, sałata.