PITTA Z MIĘSEM MIELONYM - Instrukcja.pl

PITTA Z MIĘSEM MIELONYM

Greckie chlebki pita

Podobne instrukcje

Jak wędzić mięso, drób, ryby?

Od: Majster76
Liczba wyświetleń: 17979

Greckie chlebki pita II

Od:
Liczba wyświetleń: 7839

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11469

Odsłon:  7301  Data dodania:  2009-02-20 14:41:40 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?

Opis:

PITTA Z MIĘSEM MIELONYM

s k ł a d n i k i :
0,5 kg miesa mielonego (najlepiej wołowe)
1 cebula, przyprawy do smaku: papryka, chili, oregano, pieprz, rozmaryn, 200 ml wody

s o s :
5 łyżek stołowych majonezu
4 łyżki stołowe jogurtu naturalnego
sos do sałatek (czosnkowy do majonezu)
1 zmiażdżony ząbek czosnku przyprawy do smaku: pieprz, słodka papryka, sałata pekińska

  S p o s ó b   p r z y r z ą d z a n i a :

Cebulę pokroić w kostkę i przyrumienić na zółty kolor, dodać mięso, podsmażyć, odlać zbędny tłuszcz, dodać przyprawy i wlać wodę, podsmażyć do wyparowania; w miseczce dodać wszystkie składniki sosu dobrze rozetrzeć przełożyć do sosierki; sałatę posiekać w cienkie paski.


Rozgrzać PITTĘ zgodnie z przepisem na opakowaniu, następnie wypełniać warstwowo raz mięso, sos, sałata i znów mięso, sos, sałata.

Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od

Brak instrukcji