Puree ziemniaczane z koperkiem

przepis na puree

Podobne instrukcje

Puree z marchewki

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 3156

Odsłon:  1800  Data dodania:  2009-02-08 22:55:05 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:puree, ziemniaczane

Opis:

1 kg ziemniaków1/2 szklanki mleka1 łyżka masłagarść posiekanego koperkusól

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, odparować. Ugnieść tłuczkiem, dodać mleko, koperek, wymieszać. Wyrównać powierzchnię ziemniaków, zrobić dołek, dodać łyżkę masła, szybko przykryć ziemniakami z brzegów, wyrównać. Przykryć, zawinąć szczelnie ściereczką, włożyć na pół godziny pod kołdrę. Podawać ciepłe. Smacznego!

Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 64235

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 4494

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 12936

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 4437

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 7037