Puree ziemniaczane z koperkiem

przepis na puree

Podobne instrukcje

Puree z marchewki

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 3129

Odsłon:  1769  Data dodania:  2009-02-08 22:55:05 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:puree, ziemniaczane

Opis:

1 kg ziemniaków1/2 szklanki mleka1 łyżka masłagarść posiekanego koperkusól

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, odparować. Ugnieść tłuczkiem, dodać mleko, koperek, wymieszać. Wyrównać powierzchnię ziemniaków, zrobić dołek, dodać łyżkę masła, szybko przykryć ziemniakami z brzegów, wyrównać. Przykryć, zawinąć szczelnie ściereczką, włożyć na pół godziny pod kołdrę. Podawać ciepłe. Smacznego!

Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 64155

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 4444

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 12890

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 4409

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 7005