Roladki z pangi
pyszne roladki z pangi
Odsłon: | 8940 | Data dodania: | 2009-02-09 21:13:29 |
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Opis:
Składniki:
- 50 dag filetów z pangi
- pół cytryny
- sól
- biały pieprz
- 100 ml śmietany
- kilka plasterków szynki lub chudego boczku
- olej
- natka pietruszki
Filety opłukać, osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Każdy filet posmarować śmietaną, położyć na nim plaster szynki lub boczku. Zwinąć roladki, spiąć wykałaczką. Roladki ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu. Skropić olejem. Piec ok. 25 minut w 190ºC. Posypać natką pietruszki.
- 50 dag filetów z pangi
- pół cytryny
- sól
- biały pieprz
- 100 ml śmietany
- kilka plasterków szynki lub chudego boczku
- olej
- natka pietruszki
Filety opłukać, osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Każdy filet posmarować śmietaną, położyć na nim plaster szynki lub boczku. Zwinąć roladki, spiąć wykałaczką. Roladki ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu. Skropić olejem. Piec ok. 25 minut w 190ºC. Posypać natką pietruszki.