Roladki z szynki
pyszne roladki za szynki z marchewką
Odsłon: | 7700 | Data dodania: | 2009-02-09 21:09:24 |
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Opis:
kładniki:
- 15 dag szynki pokrojonej na cienkie plasterki
- 3 marchewki
- pół małego słoiczka odtłuszczonego majonezu
- sól morska
- świeżo zmielony pieprz
- kilka liści sałaty lub kilka gałązek kolendry albo natka pietruszki
- pół łyżeczki masła
Marchewki oskrobać ze skórki, opłukać, zalać wrzątkiem, aby je przykrywał (można włożyć do wrzącego buliionu z kostki), posolić, dodać masło, gotować ok. 10 minut, uważając, żeby się nie rozpadły. Wyjąć, przestudzić, posiekać w kostkę, dodać łyżkę majonezu, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Liście sałaty lub inną zieleninę opłukać, osuszyć, pokroić. Plastry szynki posmarować majonezem, nałożyć na nie marchewkę, posypać zieleniną, zwinąć w roladki, schłodzić w lodówce, pokroić.
- 15 dag szynki pokrojonej na cienkie plasterki
- 3 marchewki
- pół małego słoiczka odtłuszczonego majonezu
- sól morska
- świeżo zmielony pieprz
- kilka liści sałaty lub kilka gałązek kolendry albo natka pietruszki
- pół łyżeczki masła
Marchewki oskrobać ze skórki, opłukać, zalać wrzątkiem, aby je przykrywał (można włożyć do wrzącego buliionu z kostki), posolić, dodać masło, gotować ok. 10 minut, uważając, żeby się nie rozpadły. Wyjąć, przestudzić, posiekać w kostkę, dodać łyżkę majonezu, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Liście sałaty lub inną zieleninę opłukać, osuszyć, pokroić. Plastry szynki posmarować majonezem, nałożyć na nie marchewkę, posypać zieleniną, zwinąć w roladki, schłodzić w lodówce, pokroić.