Ryba z "po grecku"
smażona ryba przekładana marchewką
Odsłon: | 5225 | Data dodania: | 2009-02-08 22:43:01 |
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Opis:
2 filety dowolnej ryby (ja użyłam mintaja)jajkobułka tartaolej
4 marchewki2 pietruszkimały seler1-2 łyżki koncentratu pomidorowegosól, pieprz, cukier
4 marchewki2 pietruszkimały seler1-2 łyżki koncentratu pomidorowegosól, pieprz, cukier
Rybę posolić, obtoczyć w jajku i bułce tartej, usmażyć. Marchewki, pietruszki i seler obrać, umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub pokroić w słupki. Podsmażyć na oleju. Dodać pół szklanki wody. Gdy warzywa będą miękkie, dodać koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, cukier do smaku. Nałożyć na usmażoną rybę.