Sernik na zimno - Instrukcja.pl

Sernik na zimno

Sernik

Podobne instrukcje

Greckie chlebki pita II

Od:
Liczba wyświetleń: 7836

Fala dunaju

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 6735

Jak zrobic ciasto w Tibii?

Od: Torreador
Liczba wyświetleń: 7177

Odsłon:  5526  Data dodania:  2009-01-08 18:25:35 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:sernik, ciasto

Opis:

Składniki:    

    * 4 serki homogenizowane
    * 1 szklanka cukru pudru
    * 1 cukier waniliowy
    * 1 żelatyna 50 g
    * 2 galaretki pomarańczowe
    * 1 galaretka truskawkowa
    * 1 puszka brzoskwiń

Przepis:    

Galaretkę truskawkową rozpuścić i odstawić do stężenia (można dzień wcześniej). Żelatynę namoczyć w 3/4 szklanki przegotowanej zimnej wody. Wymieszać i odczekać 1/2 godziny. Dodać 2 szklanki gorącej przegotowanej wody, wymieszać i odstawić do wystudzenia.
 
2 galaretki pomarańczowe rozpuścić i zostawić do wystygnięcia. Część brzoskwiń pokroić w kostkę - część zostawić do dekoracji.
 
Galaretkę truskawkową pokroić w kostkę. Trzymać w lodówce. Serki homogenizowane włożyć do dużego naczynia. Dodać cukier puder i cukier waniliowy - wymieszać. Dodać wystudzoną, ale nie stężoną żelatynę - wymieszać. Dodać pokrojoną w kostkę galaretkę i brzoskwinie. Wszystko razem wymieszać.
 
Wylać na wysmarowaną masłem tortownicę i wyrównać. Udekorować pozostałymi brzoskwiniami. Zalać dobrze wystudzoną galaretką brzoskwiniową. Wstawić do lodówki.


Smacznego!
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od ppx

Azteckie wrapsy

Od: ppx
Liczba wyświetleń: 6837

Cannelloni nadziewane mięsem

Od: ppx
Liczba wyświetleń: 10794

Pyszne pączki

Od: ppx
Liczba wyświetleń: 8496

Hovera “Sliding doors” w css

Od: ppx
Liczba wyświetleń: 7516