Tradycyjny kotlet schabowy panierowany
pyszny kotlet na obiadek
Odsłon: | 12766 | Data dodania: | 2009-02-09 17:44:22 |
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Opis:
Składniki:
- 6 kotletów bez kości ok. 75 dag schabu
- 1 jajko
- 3 łyżki mąki
- 3 łyżki tartej bułki
- sól i pieprz
- olej do smażenia
Kotlety lekko rozbić dłonią. Jajko roztrzepać, dodać sól i świeżo zmielony pieprz. Na dużej patelni rozgrzać olej, kolejno panierować kotlety w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce. Kłaść na rozgrzany olej, smażyć z jednej strony na rumiano, przewrócić na drugą stronę dosmażyć podgrzewać jeszcze kilka minut, ab y kolety "doszły".
- 6 kotletów bez kości ok. 75 dag schabu
- 1 jajko
- 3 łyżki mąki
- 3 łyżki tartej bułki
- sól i pieprz
- olej do smażenia
Kotlety lekko rozbić dłonią. Jajko roztrzepać, dodać sól i świeżo zmielony pieprz. Na dużej patelni rozgrzać olej, kolejno panierować kotlety w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce. Kłaść na rozgrzany olej, smażyć z jednej strony na rumiano, przewrócić na drugą stronę dosmażyć podgrzewać jeszcze kilka minut, ab y kolety "doszły".