Wieprzowe mielone kotlety - Instrukcja.pl

Wieprzowe mielone kotlety

Podobne instrukcje

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11492

Cannelloni nadziewane mięsem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 19086

Zalewajka

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 6041

Odsłon:  7166  Data dodania:  2009-02-09 17:49:57 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?

Opis:

Składniki:
- 50 dag mielonej wieprzowiny
- 2 cebule
- 6 dag bułki tartej (plus bułka tarta do panierowania)
- jajko
- sól i pieprz
- pół pęczka natki
- ząbek czosnku
- olej do smażenia

Bułkę tartą wsypać do miseczki i zalać połową szklanki zimnej wody, cebulę obrać. Mielone mięso przełożyć do dużej miski, wbić jajko, dodać namoczoną bułkę, cebulę utartą na tarce, posiekaną natkę, przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem (jeśli masa jest zbyt gęsta, dolać odrobinę wody), dokładnie wymieszać. Z masy formować małe kotlety, panierować w bułce. Na patelni rozgrzać olej, smażyć kotlety na złoty kolor. Przełożyć do rondla, przykryć i pozostawić na małym ogniu na kilka minut. Podawać z makaronem lub ziemniakami oraz surówkami.
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 69036

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8831

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 17394

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8948

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11492