Zawijańce z serem
zawijańce z mięsem mielonym i warzywami
Odsłon: | 11471 | Data dodania: | 2009-02-09 21:11:05 |
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Opis:
Składniki:
- 20 dag sera żółtego z ziołami
- 20 dag mięsa mielonego (np. wołowego)
- 1 cebula
- 1 kiszony ogórek
- sól
- pieprz
- olej
- pół strąka czerwonej papryki
- pomidorki koktajlowe i listki bazylii do dekoracji
Cebulę obrać, drobno posiekać, ogórek pokroić w niewielką kostkę. Cebulę i ogórek wymieszać z mięsem mielonym, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Z mięsnej masy formować niezbyt grube wałeczki o długości 6–8 cm, kłaść je na sporą ilość dobrze rozgrzanego oleju, usmażyć. Zdjąć z patelni, ułożyć na papierowych ręcznikach, by usunąć nadmiar tłuszczu, przestudzić. Na każdym plastrze sera kłaść usmażony wałeczek mięsny oraz plasterek papryki. Zwinąć, spiąć wykałaczką, ozdobić pomidorkiem i listkiem bazylii.
- 20 dag sera żółtego z ziołami
- 20 dag mięsa mielonego (np. wołowego)
- 1 cebula
- 1 kiszony ogórek
- sól
- pieprz
- olej
- pół strąka czerwonej papryki
- pomidorki koktajlowe i listki bazylii do dekoracji
Cebulę obrać, drobno posiekać, ogórek pokroić w niewielką kostkę. Cebulę i ogórek wymieszać z mięsem mielonym, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Z mięsnej masy formować niezbyt grube wałeczki o długości 6–8 cm, kłaść je na sporą ilość dobrze rozgrzanego oleju, usmażyć. Zdjąć z patelni, ułożyć na papierowych ręcznikach, by usunąć nadmiar tłuszczu, przestudzić. Na każdym plastrze sera kłaść usmażony wałeczek mięsny oraz plasterek papryki. Zwinąć, spiąć wykałaczką, ozdobić pomidorkiem i listkiem bazylii.