Zupa cebulowa - Instrukcja.pl

Zupa cebulowa

przepis na pyszną zupę

Podobne instrukcje


Odsłon:  5138  Data dodania:  2009-02-08 22:20:31 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:zupa, cebulowa

Opis:

500 g cebuli1,5 l bulionu2 łyżki mąki1 bagietka100 g sera Gruyere100 g masłabułka tartasól, pieprz

Cebulę posiekać, zeszklić na maśle. Oprószyć mąką, podsmażać jeszcze ok. 2 minut. Zalać bulionem, posolić gotować 15 minut. Bagietkę przekroić na pół, następnie pokroić w plasterki, podpiec w nagrzanym do 180 oC piekarniku. Kawałki bagietki ułożyć w żaroodpornym naczyniu (może też byc dowolny garnek, nadający się do piekarnika), posypać 3/4 sera, wlać zupę, oprószyć bułką tartą, posypać resztą sera. Zapiekać w piekarniku ok. 20 minut. Podawać gorącą. Smacznego!

Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 68998

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8792

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 17355

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8910

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11454