Zupa pieczarkowa - Instrukcja.pl

Zupa pieczarkowa

pyszna zupa

Podobne instrukcje


Odsłon:  5289  Data dodania:  2009-02-09 17:11:20 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:pieczarkowa, zupa

Opis:

Składniki:
- 30 dag pieczarek
- 1 l bulionu grzybowego
- łyżka masła
- łyżka mąki
- 0,15 l słodkiej śmietanki
- sól i pieprz

Pieczarki po umyciu i osuszeniu pokroić na kawałki. Podsmażyć na maśle, a następnie wrzucić do przygotowanego wcześniej bulionu. Gotować 10 minut. Dodać rozmieszaną śmietanę z mąką. By śmietana się nie zwarzyła, należy przed wlaniem dodać do niej 2 łyżki gorącego wywaru i szybko wymieszać. Aby otrzymać mocniejszy i bardziej wyrazisty smak, zupę pieczarkową można posypać żółtym serem i zapiec w piekarniku.
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 69011

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8805

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 17367

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8921

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11466