Zupa szczawiowa - Instrukcja.pl

Zupa szczawiowa

Przepis na pyszną zupę prosto z łąki:)
Odsłon:  5171  Data dodania:  2009-02-08 18:34:55 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:

Opis:

około 25 dkg włoszczyzny,
15 dkg szczawiu*,
parę młodych listków pokrzywy,
1,5 litra chudego bulionu (np. na kurzym skrzydełku),
kubeczek śmietany (najlepiej słodkiej 30%),
2-3 łyżki mąki,
sól, pieprz do smaku

Warzywa ugotować w bulionie. Szczaw i pokrzywę opłukać, oczyścić z korzonków, wrzucić do zupy i ugotować. Śmietankę rozmieszać z mąką, zahartować gorącym wywarem i wlać do zupy. Gotować na małym ogniu około 10 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo i ziemniakami z koperkiem.
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 69010

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8804

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 17366

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8920

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11465