Profesjonalni szefowie kuchni zgodnie podkreślają, jak ważne w każdej potrawie są wysokiej jakości składniki i kontrola nad tym co do niej dodajemy. W cenie jest świeżość i naturalność. O polepszaczach smaku i poprawiaczach koloru najlepiej w ogóle zapomnieć. Dlatego jeśli mamy ochotę na sok, najlepiej przygotować go samodzielnie. Pomoże w tym nowa sokowirówka Electrolux ESF1000.
Zabawa smakiem
Świeże soki przygotowywane w domu, to możliwość swobodnego eksperymentowania z dobieraniem składników i ustalaniem optymalnych proporcji między nimi. Słodki sok z jabłek połączony z sokiem z marchwi? A może sok z buraka z odrobiną soku pomarańczowego? Nie ma znaczenia, jakie produkty wybierzemy, gdyż sokowirówka Electrolux wyciśnie sok zarówno z miękkich jak i twardych owoców i warzyw. Duży pojemnik na sok (1,25 l), dostosowany do przechowywania w lodówce, umożliwia przygotowanie większej ilości napoju.
Łatwość obsługi
Sokowirówka Electrolux jest bardzo wygodna w użyciu. Przed włożeniem wybranych składników do urządzenia, nie trzeba ich wcześniej kroić. W dużym otworze zmieszczą się całe owoce i warzywa. Duży pojemnik na miąższ uwalnia od potrzeby ciągłego usuwania resztek. Sokowirówka ma silnik o mocy 600 W, który zapewnia doskonałe rezultaty przetwarzania produktów. Wszystkie zdejmowane elementy można myć w zmywarce.
źródło: Electrolux Polska