Lubisz sushi? Coś dla Ciebie


masala
2011-01-03 12:07:27

Masala - Smaki Świata

Instytut Sztuki Kulinarnej

jest firmą skupiającą ludzi, dla których gotowanie i jedzenie jest pasją, sposobem na życie i wielką przyjemnością. W naszych poszukiwaniach wiedzy kulinarnej zapuściliśmy się do odległych zakątków naszego globu poznając receptury kuchni etnicznych, zgłębiliśmy tajniki chemii i fizyki odkrywając tajniki kuchni molekularnej, ruszyliśmy także poprzez czas odnajdując receptury dań z odległej przeszłości. Teraz nadszedł moment, aby podzielić się naszą wiedzą oraz umiejętnościami i przekazać wszystkim tajniki doskonałej kuchni.

 

KURS KULINARNY „CZAS SUSHI”

 

 

Sushi to nie tylko ryż i dodatki. To także filozofia, tajemnica, kontemplacja i wiedza. Przygotowanie sushi wymaga składników najwyższej jakości, umiejętności ich odpowiedniego doboru oraz znajomości rygorystycznych zasad przygotowania. W trakcie naszego kursu dowiedzą się Państwo m.in., czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędą Państwo wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując wszystkie podstawowe i zaawansowane formy sushi.

Poniżej z radością przedstawiamy Państwu ofertę pokazów i szkoleń kulinarnych.

 

Miejsce: Siedziba naszej firmy - Galeria Skład Bananów - przy stacji Metra Służew w Warszawie.

Organizujemy szkolenia również we Wrocławiu, Krakowie, Poznaniu, Łodzi, Gdańsku.Terminy:

8 stycznia 2011 r. – 15.30

20 stycznia 2011 r. – 15.30

28 stycznia 2011 r. – 15.30Czas trwania: 3-4 hProgram:o Wykład o historii, istocie i rodzajach sushio Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potrawo Pokaz przygotowania różnorodnych typów sushi połączony z degustacjąo Praktyczny trening dla uczestników kursu

 

cena 185 zł

Szczegóły:

www.masala.com.pl

www.instytut-sztuki-kulinarnej.pl

Kontakt: wzielska@instytut-sztuki-kulinarnej.pl

 

Zapraszamy również na inne kursy kulinarne:

Tajskie smaki

Tajemnice Czekolady

5 przemian

Tapas

Znajdziecie nas również na Facebook’u!

Aby dodać odpowiedź musisz się zalogować.