Tajemnice Czekolady


masala
2011-01-18 15:40:03

Masala - Smaki Świata

Instytut Sztuki Kulinarnej

jest firmą skupiającą ludzi, dla których gotowanie i jedzenie jest pasją, sposobem na życie i wielką przyjemnością. W naszych poszukiwaniach wiedzy kulinarnej zapuściliśmy się do odległych zakątków naszego globu poznając receptury kuchni etnicznych, zgłębiliśmy tajniki chemii i fizyki odkrywając tajniki kuchni molekularnej, ruszyliśmy także poprzez czas odnajdując receptury dań z odległej przeszłości. Teraz nadszedł moment, aby podzielić się naszą wiedzą oraz umiejętnościami i przekazać wszystkim tajniki doskonałej kuchni.

 

Jeśli marzysz o swoich autorskich czekoladkach, ale nie wiesz jak je zrobić.

Jeśli chciałbyś wiedzieć jak się robi czekoladki , ale nie masz kogo zapytać.

Jeśli masz ochotę na dobrą zabawę, odreagowanie stresów i uwielbiasz Czekoladę.

Zgłoś się do nas! Podczas czterogodzinnego kursu wprowadzimy Cię w podstawowe tajniki produkcji  pralin. Nauczymy Cię jak należy temperować czekoladę, wylewać formy, poznasz podstawowe zasady komponowania nadzień, uruchomisz swoje zdolności artystyczne eksperymentując z kolorem. Po czterech godzinach dobrej zabawy, które miną w oka mgnieniu, opuścisz naszą pracownię z czekoladkami własnej roboty i z podstawowymi umiejętnościami Adepta Sztuki Czekoladziarskiej .

Prowadząca: Dorota Jaworska. Właścicielka firmy Victoria&Fortunata. Zajmuje się produkcją swoich autorskich czekoladek od wielu lat.


Szkolenie odbędzie się w siedzibie naszej firmy -  Galeria Skład Bananów - przy stacji Metra Służew w Warszawie w dniu  29 stycznia 2011 roku od godziny 15.30.

Cena: 270 zł

Szczegóły:

www.masala.com.pl

www.instytut-sztuki-kulinarnej.pl

Kontakt: wzielska@instytut-sztuki-kulinarnej.pl

 

Zapraszamy również na inne kursy kulinarne:

Czas sushi

Tajskie smaki

Gotowanie wg 5 przemian

Tapas

Gorąca Japońska

Kuchnia Gruzińska

Znajdziecie nas również na Facebook’u!

 

Olek07
2016-02-15 17:25:31
organizujecie jeszcze jakieś kursy?
kalina33
2016-03-08 20:17:02
Brzmi to wszystko pięknie. Szkoda tylko, że już nie ma takich kursów.

Aby dodać odpowiedź musisz się zalogować.