Biszkopt do tortu - Instrukcja.pl

Biszkopt do tortu

Prosty przepis na biszkopt
Next

Podobne instrukcje


Odsłon:  6304  Data dodania:  2009-02-07 00:11:01 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?

Opis:

Składniki: 10 dag mąki pszennej10 dag mąki ziemniaczanej20 dag cukru3 jajka1 cukier waniliowy2 łyżeczki proszku do pieczenia4 łyżki wody Przepis na biszkopt: Żółtka, cukier, cukier waniliowy i wodę utrzeć na pianę. Dodawać stopniowo mąkę pszenną zmieszaną z proszkiem do pieczenia i mąkę ziemniaczaną. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać.
 
Ciasto włożyć do małej tortownicy (średnica 22 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 50 minut w temperaturze 175 stopni C. Ostudzone ciasto przekrajać na trzy jednakowej grubości warstwy i przełożyć kremem (np. czekoladowym, kawowym, waniliowym lub według własnego smaku). Każdą warstwę można nasączyć olejkiem rumowym, sokiem z cytryny lub zaparzoną mocną kawą w zależności od rodzaju tortu.
 
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 65175

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 5098

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 13618

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 5147

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 7709