Budowa Grillo - Wędzarni - Instrukcja.pl

Budowa Grillo - Wędzarni

Instrukcja, kosztorys, przepisy

0,00 GB
Liczba pobrań: 100
Otwórz plik
Pobierz plik

Podobne instrukcje

Jak zrobić pizzę jak Pizza Hut?

Od: Agnisia
Liczba wyświetleń: 15873

Budowa gokarta (amatorska) [EN]

Od: manop
Liczba wyświetleń: 10777

Odsłon:  18411  Data dodania:  2009-05-16 12:05:00 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?

Opis:

Wędzarnia projekt PDF

Wiele osób myśli o tym, żeby w swoim ogrodzie umieścić funkcjonalną wędzarnie. Na co dzień uwielbiamy wędzone smakołyki, w tym mięsa, ryby i sery. Osoby, które są zainteresowane wędzarnią mogą postawić na gotowy produkt, który kupią w sklepie, a następnie zainstalują w swoim ogrodzie. Alternatywą będzie zbudowanie wędzarni od podstaw, według projektu. Ta druga opcja często może być tańsza, bardziej efektywna i na pewno dostarczy wiele radości domowym majsterkowiczom. Jak zbudować przydomową wędzarnie? Może pomóc Wam w tym dedykowany projekt PDF wraz z instrukcją budowy.

Domowa wędzarnia – instrukcja krok po kroku

  1. Na samym początku wyznacz miejsce, w którym ma powstać Twoja domowa wędzarnia. Po dokładnym wymierzeniu miejsca będziesz wiedział, ile materiałów musisz zgromadzić.
  2. Przygotuj niezbędne do budowy wędzarni materiały, w tym miedzy innymi cegły, pręty, cement, ruszt i inne.
  3. Wykonaj fundament pod budowę wędzarni
  4. Po wylaniu fundamentów i odczekaniu na ich wyschnięciu, możesz przejść do przygotowania paleniska wędzarni.
  5. Pod palenisko przygotuj wykop, a następnie go wymuruj oraz przyłącz kanał kominowy, który będzie niezbędny.
  6. Wymuruj pozostałą część konstrukcji wraz z wędzarnia oraz grillem. Do każdych z tych elementów zamontuj termometr oraz drzwi z wysokiej jakości blachy profilowanej.
  7. Po zbudowaniu przydomowej wędzarni, daj jej trochę czasu, aby wszystkie materiały wyschły. Weź wówczas pod uwagę warunki atmosferyczne.
  8. Pierwsze wędzenie zrób na sucho, tzn. rozpal drewnem w wędzarni i postaraj się utrzymywać temperaturę około 90 stopni Celsjusza przez 6 godzin. Dzięki temu dosuszysz ściany i przygotujesz wędzarnie do użytku.
  9. Od teraz możesz zacząć wędzić i grillować w swojej przydomowej wędzarni

Swojskie i smaczne wyroby

Posiadanie przydomowej wędzarni pozwala na wędzenie produktów we własnym zakresie. Dzięki temu będziemy mieli większą kontrolę nad całym procesem, a przygotowane przez nas mięsa, ryby, czy też sery będą smakowały wybornie. To również sposób na spędzenie wolnego czasu oraz gwarancja tego, że wiecie co jecie. Posiadanie przydomowej wędzarni to bardzo praktyczne i inspirujące rozwiązanie, a jej budowa powinna przebiegać zgodnie z załączoną instrukcją w formacie PDF.
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od Majster76