Camembert panierowany z sosem ziołowym
kotlet camembert z sosem ziołowym
Odsłon: | 5418 | Data dodania: | 2009-02-08 22:53:28 |
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Opis:
camembert, jajko, kilka łyżek bułki tartej , bazylia , olej
1/8 szklanki gęstej śmietany1/4 szklanki majonezusok z cytrynyulubione zioła (ja użyłam mieszanki ziół do sałatek Kamisa)sól, pieprz
1/8 szklanki gęstej śmietany1/4 szklanki majonezusok z cytrynyulubione zioła (ja użyłam mieszanki ziół do sałatek Kamisa)sól, pieprz
Jajko roztrzepać, dodać posiekaną bazylię. Ser obtoczyć w jajku, bułce tartej. Powtórzyć czynność dwukrotnie. Smażyć na rozgrzanym oleju do czasu, aż panierka przybierze złoty kolor. Śmietanę wymieszać z majonezem, dodać sok z cytryny (ok. 1 łyżeczki), zioła. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ciepłym camembertem. Smacznego!