Cannelloni nadziewane mięsem
pyszne cannelloni z mięsem mielonym
Odsłon: | 18956 | Data dodania: | 2009-02-09 18:14:19 |
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Opis:
Składniki:
- 35 dag mieszanego mięsa mielonego
- cebula
- ząbek czosnku
- 1/2 pęczka oregano
- 25 dag pomidorów z puszki lub kartonika
- zielony pieprz
- 16 rurek cannelloni
- 25 dag sera ricotta
- 1 szklanka mleka
- 4 łyżki startego parmezanu
- sól i pieprz
- olej
Mięso podsmażyć na rozgrzanym oleju. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę, dorzucić do mięsa i przesmażyć. Dodać posiekane oregano i 4 łyżki pomidorów, łyżkę zielonego pieprzu z zalewy, smażyć ok. 5 minut, przyprawić solą i pieprzem. Do żaroodpornego naczynia włożyć resztę pomidorów z sokiem. Cannelloni napełnić farszem mięsnym i ułożyć na pomidorach. Ser wymieszać z mlekiem, przyprawić solą i pieprzem, wyłożyć na cannelloni, posypać parmezanem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180ºC, piec około 30 minut.
- 35 dag mieszanego mięsa mielonego
- cebula
- ząbek czosnku
- 1/2 pęczka oregano
- 25 dag pomidorów z puszki lub kartonika
- zielony pieprz
- 16 rurek cannelloni
- 25 dag sera ricotta
- 1 szklanka mleka
- 4 łyżki startego parmezanu
- sól i pieprz
- olej
Mięso podsmażyć na rozgrzanym oleju. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę, dorzucić do mięsa i przesmażyć. Dodać posiekane oregano i 4 łyżki pomidorów, łyżkę zielonego pieprzu z zalewy, smażyć ok. 5 minut, przyprawić solą i pieprzem. Do żaroodpornego naczynia włożyć resztę pomidorów z sokiem. Cannelloni napełnić farszem mięsnym i ułożyć na pomidorach. Ser wymieszać z mlekiem, przyprawić solą i pieprzem, wyłożyć na cannelloni, posypać parmezanem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180ºC, piec około 30 minut.