Cannelloni z farszem serowym

Zapiekanka makaronowa; Autorem przepisu jest Maciej Kuroń

Podobne instrukcje

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 7274

Łosoś z makaronem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 4297

gotowanie makaronu

Od: Torreador
Liczba wyświetleń: 4655

Odsłon:  3080  Data dodania:  2009-01-06 09:54:33 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?

Opis:

Składniki: 400 g makaronu cannelloni (grube 10 – centymetrowe rurki)2 łyżki masła do wysmarowania naczynia do zapiekania Farsz 500 g tłustego twarogu100 g tartego, żółtego sera3 łyżki posiekanej natki pietruszki2 jajka1 łyżeczka paprykidodatkowo 50 g tartego żółtego sera i wiórki masła do posypania przed zapiekaniem Sposób przyrządzania: Makaron gotujemy al dente i odcedzamy (nie gotujemy makaronu wtedy, gdy przed zapiekaniem zalewamy makaron np.: sosem beszamelowym, chodzi o to, żeby mógł wchłonąć odpowiednią ilość płynu). Składniki farszu ucieramy na gładką masę lub miksujemy. Napełniamy nim delikatnie ugotowany al dente makaron. Układamy w posmarowanej masłem brytfance, posypujemy tartym żółtym serem i wiórkami masła. Zapiekamy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190ºC.
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od jane23

Najszybszy napój

Od: jane23
Liczba wyświetleń: 2067

360 stopni na huśtawce

Od: jane23
Liczba wyświetleń: 2166

Brainiac-Gaz rozweselający

Od: jane23
Liczba wyświetleń: 2714

Jaki wybrać składak?

Od: jane23
Liczba wyświetleń: 3169