Ciasto drozdzowe z kruszonką wersja Lean. - Instrukcja.pl

Ciasto drozdzowe z kruszonką wersja Lean.

Kolejna produkcja, tym razem pokazująca jak łatwo jest zrobić ciasto drożdżowe. Nie trzeba go przy tym zagniatać przez dwie godziny i czekać aż wyrośnie przez 4 godziny.

Alternative content

Get Adobe Flash player

Podobne instrukcje

Jak zrobić pizzę jak Pizza Hut?

Od: Agnisia
Liczba wyświetleń: 11799

Jak przygotować drinka Cuba Libre?

Od: Waldek19
Liczba wyświetleń: 7744

Jak przygotować drinka Majito?

Od: instrukcjaPL
Liczba wyświetleń: 4284

Odsłon:  5237  Data dodania:  2009-08-07 22:11:34 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?

Opis:

Na ciasto potrzebujemy: - 500g mąki tortowej typ 450 - pół szklanki cukru - 5dkg drożdży - 4/5 szklanki ciepłego mleka - jajko - margarynę w kostce do posmarowania blachy Na kruszonkę do pokrycia blachy 25x40cm - 1/4 kostki margaryny czyli 62,5g - 150g mąki - 100g cukru Jeżeli chodzi o samo pieczenie to dużo zależy od piekarnika więc w praktyce najlepiej śledzić postęp pieczenia, zanim dobierzemy optymalne parametry. Temperatura powinna wynosić 180-200 stopni i czas 20-30 minut. Więcej szczegółów odnośnie robienia kruszonki do ciasta jest w drugim filmie.
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od jadajn

Sos czosnkowy

Od: jadajn
Liczba wyświetleń: 9257

Kruszonka do ciasta drożdżowego

Od: jadajn
Liczba wyświetleń: 25105

Domowa Pizza w wersji Lean.

Od: jadajn
Liczba wyświetleń: 4756