Gulasz
Gulasz z wołowiną
Odsłon: | 5745 | Data dodania: | 2009-02-08 21:51:50 |
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Opis:
Gulasz z fasolką:
50 dkg dobrej wołowiny,
2 cebule,
3 ząbki czosnku,
2 łyżki koncentratu pomidorowego,
3 papryki (najlepiej czerwoną, zieloną i żółtą :))
1-2 papryczki chili,
około pół litra bulionu wołowego,
listek laurowy,
2 łyżki papryki słodkiej w proszku,
fasola gotowana lub z puszki,
kminek,
pieprz,
sól
Posiekaną cebulę i czosnek zeszklić lekko na maśle, dodać pokrojone w kostkę mięso, dodać paprykę w proszku i dobrze usmażyć. Dodać koncentrat pomidorowy. Kiedy mięso będzie usmażone, dodać przyprawy - listek laurowy, kminek, sól, pieprz. Wlać bulion i gotować wszystko ok. 40 min. Papryki słodkie i chili pokroić w paski i dodać do gulaszu. Gotować jeszcze przez około 20 minut, aż papryki będą miękkie. Na 10 minut przed końcem gotowania dodać fasolę. Doprawić do smaku. Podawać z pieczywem albo z kaszą gryczaną.
50 dkg dobrej wołowiny,
2 cebule,
3 ząbki czosnku,
2 łyżki koncentratu pomidorowego,
3 papryki (najlepiej czerwoną, zieloną i żółtą :))
1-2 papryczki chili,
około pół litra bulionu wołowego,
listek laurowy,
2 łyżki papryki słodkiej w proszku,
fasola gotowana lub z puszki,
kminek,
pieprz,
sól
Posiekaną cebulę i czosnek zeszklić lekko na maśle, dodać pokrojone w kostkę mięso, dodać paprykę w proszku i dobrze usmażyć. Dodać koncentrat pomidorowy. Kiedy mięso będzie usmażone, dodać przyprawy - listek laurowy, kminek, sól, pieprz. Wlać bulion i gotować wszystko ok. 40 min. Papryki słodkie i chili pokroić w paski i dodać do gulaszu. Gotować jeszcze przez około 20 minut, aż papryki będą miękkie. Na 10 minut przed końcem gotowania dodać fasolę. Doprawić do smaku. Podawać z pieczywem albo z kaszą gryczaną.