Kardamonowy pudding z tapioki - Instrukcja.pl

Kardamonowy pudding z tapioki

Pudding z tapioki z polewą malinowo-jagodową

Podobne instrukcje

Tajski pudding ryżowy z mango

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 5598

Odsłon:  4749  Data dodania:  2009-02-08 22:01:24 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?

Opis:

1/3 filiżanki tapioki,
2 1/2 filiżanki mleka,
1/4 filiżanki cukru,
6 strączków kardamonu, rozgniecionych lekko końcówką noża (lub w moździerzu ;))

Malinowo-jagodowe coulis:
1/2 szklanki malin,
1/2 szklanki jagód,
1/3 szklanki cukru

Mleko ze strączkami kardamonu doprowadzić do wrzenia i zostawić na około 20 minut. Przecedzić mleko i oddzielić kardamon. Mleko znów przelać do garnka i dodać tapiokę i cukier. Gotować około 10 minut, często mieszając, aż tapioka zmięknie i perełki staną się przezroczyste. Ostudzić.

Maliny, jagody i cukier zagotować i gotować na małym ogniu około 10 minut, aż owoce rozgotują się i część wody wyparuje. Przecedzić sok a owoce przetrzeć przez sitko oddzielając pestki. Ostudzić.

Tapiokę przełożyć do pucharków i polać malinowo-jagodowym coulis.

Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 69037

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8832

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 17395

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8950

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11493