Kartoflanka z ziołami - Instrukcja.pl

Kartoflanka z ziołami

przepis na zupę

Podobne instrukcje


Odsłon:  4674  Data dodania:  2009-02-08 22:17:24 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:Kartoflanka, zioła

Opis:

Składniki: 2 l zimnej wody, 1 kg obranych ziemniaków, 1 mały pęczek oczyszczonej włoszczyzny, skórka z kawałka parzonego i wędzonego boczku, 3 kostki bulionowe, 1 łyżeczka obranego i posiekanego imbiru (ja dałam w proszku), 2-3 gałązki rozmarynu, 200 ml śmietany 18%, 2 żółtka, 50 g masła, skórka z 2 cytryn (ja pominęłam), skwarki z boczku, gałka muszkatołowa

Do garnka wlać wodę, dodać ziemniaki i włoszczyznę, skórkę z boczku, kostki bulionowe, imbir i rozmaryn. Gotować, aż ziemniaki będą miękkie. Przecedzić zupę do innego garnka, wrzucić ziemniaki pokrojone w kostkę. Całość przestudzić, dodać śmietanę, żółtka i masło, zmiksować. Krem zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową. Podawać w małych kokilkach. Przyozdobić kleksem śmietany, skórką z cytryny i skwarkami boczku. Smacznego!
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 69015

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8809

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 17371

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8925

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11470