Kołduny - Instrukcja.pl

Kołduny

tradycyjne kołduny
Next

Podobne instrukcje


Odsłon:  5934  Data dodania:  2009-02-09 17:47:40 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:kołduny, kluski, obiad

Opis:

Składniki:
Nadzienie:
- 40 dag polędwicy wołowej
- 25 łoju z nerki wołowej
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- majeranek
- mielone ziele angielskie
- sól i pieprz
Ciasto:
- 35 dag mąki
- 1 jajko
- pół szklanki letniej wody
- 1 litr rosołu do gotowania
Posiekać mięso i łój. Cebulę zetrzeć, przesmażyć na maśle, wymieszać z mięsem, łojem i 4 łyżkami rosołu, przyprawić solą, pieprzem, zielem i majerankiem.
Z podanych składników zagnieść ciasto (nieco luźniejsze niż na pierogi), cienko rozwałkować i wycinać krążki o średnicy 4 cm lub kwadraty o boku 4 cm.
Na kawałkach ciasta kłaść kuleczki farszu, składać na pół i mocno zlepiać. Można potem zlepić też dwa końce (jak uszka). Gotować w rosole 3 minuty od wypłynięcia.
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 69015

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8809

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 17371

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8925

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11470