Krupnik tradycyjny
przepis na zupę
Odsłon: | 7588 | Data dodania: | 2009-02-08 22:18:52 |
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Opis:
3 skrzydełka z kurczaka3 korzenie pietruszkipół selera3-4 marchewki2 duże ziemniaki
pół szklanki kaszy perłowejnatka pietruszkiziele angielskie, pieprz, liść laurowy, magi
pół szklanki kaszy perłowejnatka pietruszkiziele angielskie, pieprz, liść laurowy, magi
W 2 litrach wody ugotować skrzydełka. Dodać pieprz w ziarenkach, liść laurowy, ziele angielskie. Marchewkę pokroić w talarki, pietruszkę, seler, ziemniaki w kosteczkę. Wyjąć skrzydełka, zszumować. Wrzucić marchewkę, seler, pietruszkę. Kiedy będą na wpół miękkie, dodać ziemniaki i kaszę. Gotować razem do czasu, aż wszystkie składniki będą miękkie. Doprawić do smaku solą, magi - wedle uznania. Podawać posypane natką pietruszki.