Łosoś z rusztu - Instrukcja.pl

Łosoś z rusztu

pyszny losos z rusztu

Podobne instrukcje

Kuchnia chińska

Od: Nashi
Liczba wyświetleń: 5961

Łosoś z makaronem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8412

Pierogi z kapustą i grzybami

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 5321

Odsłon:  5281  Data dodania:  2009-02-09 17:21:00 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:dania, ryb, główne, łosoś

Opis:

Składniki:
- 1 kg tuszki łososia
- 1 cytryna
- sól i pieprz
- olej lub oliwa z oliwek
- kilka liści sałaty
- natka pietruszki lub koperek
- zielony ogórek
- frytki lub pieczone ziemniaki

Tuszkę ryby opłukać, osuszyć, pokroić na porcje, posmarować sokiem wyciśniętym z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, najlepiej białym, świeżo zmielonym, odstawić na pół godziny w chłodne miejsce. Ułożyć kawałki łososia na natłuszczonej blasze, skropić olejem lub oliwą z oliwek, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170ºC, piec ok. 20 minut, aż ryba się lekko zrumieni. Ułożyć na liściach sałaty, udekorować gałązkami zieleniny, podawać z frytkami lub pieczonymi ziemniakami.
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 69011

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8805

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 17367

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8921

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11466