Makaron z parówkami i pieczarkami
Pyszny makaron, łatwy i szybki w przyrządzeniu
Odsłon: | 7628 | Data dodania: | 2009-02-09 00:32:03 |
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Opis:
Składniki:
- 30 dag makaronu (u mnie świderki)
- 30 dag pieczarek
- 2 grube parówki
- 3 jaja
- sól
- pieprz
- masło do smażenia
Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Pieczarki pokroić i poddusić na maśle. Parówki pokroić w kostkę i również podsmażyć na maśle. Makaron włożyć z powrotem do garnka , postawić na małym ogniu , dodać pieczarki i parówki , wbić roztrzepane jajka , przyprawić solą i pieprzem. Podgrzewać do momentu , aż jajka się zetną , ciągle mieszając. Podawać z pomidorami pokrojonymi w ćwiartki lub plasterki.
- 30 dag makaronu (u mnie świderki)
- 30 dag pieczarek
- 2 grube parówki
- 3 jaja
- sól
- pieprz
- masło do smażenia
Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Pieczarki pokroić i poddusić na maśle. Parówki pokroić w kostkę i również podsmażyć na maśle. Makaron włożyć z powrotem do garnka , postawić na małym ogniu , dodać pieczarki i parówki , wbić roztrzepane jajka , przyprawić solą i pieprzem. Podgrzewać do momentu , aż jajka się zetną , ciągle mieszając. Podawać z pomidorami pokrojonymi w ćwiartki lub plasterki.