Mazurek - Instrukcja.pl

Mazurek

przepis na ciasto świąteczne.
Odsłon:  1625  Data dodania:  2009-02-08 10:00:24 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:Mazurek

Opis:

Składniki: CIASTO KRUCHE30 dag mąki20 dag masła10 dag cukru pudru (1 szklanka)3 żółtka ugotowane na twardo przetrzeć przez sitko1 cukier waniliowy KAIMAK1 puszka skondensowanego mleka Przepis na ciasto kruche: Posiekać dokładnie wszystkie składniki - ja ucieram w makutrze. Wstawić na 30 minut do lodówki. Potem rozwałkować na 1 cm. Piec około 25 minut w temperaturze 180 - 220 stopni C. Przepis na kaimak: Skondensowane mleko słodzone gotować pod przykryciem na małym ogniu, kilka razy przewracając puszkę. Uwaga - nie nachylać się nad garnkiem.
 
Kaimak rozprowadzić na cieście, posypać bakaliami.
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 65192

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 5107

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 13628

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 5157

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 7720