Medaliony ze schabu w sosie camembert - Instrukcja.pl

Medaliony ze schabu w sosie camembert

pyszne mięsko w sosie

Podobne instrukcje


Odsłon:  5824  Data dodania:  2009-02-08 22:35:18 
Czy ta instrukcja jest pomocna ?
Tagi:schab, pieczone, medaliony

Opis:

Składniki: 450 g schabu bez kości, 15 g masła, 45 ml koniaku, 125 ml śmietany kremówki, 1 łyżeczka musztardy Dijon, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, sól, pieprz, 1/2 sera camembert

Z mięsa wyciąć 5-6 medalionów, rozbić lekko, smażyć na maśle 5-6 minut, rumieniąc z każdej strony. Zdjąć z patelni, przełożyć do ciepłego piekarnika. Przygotować sos. Wylać koniak na patelnię, wymieszać, dodać śmietankę, musztardę, zioła prowansalskie, doprawić solą i pieprzem. Jeszcze raz dokładnie zamieszać. Ser obrać ze skórki, pokroić na małe kawałeczki, wymieszać z sosem. Podgrzewać jeszcze chwilę na małym ogniu do momentu, aż składniki się połączą. Tak przygotowanym sosem polać medaliony. Podawać z ziemniakami. Smacznego!
Dodaj do ulubionych Zgłoś naruszenie regulaminu

Komentarze (0)


Aby dodać komentarz musisz się zalogować.


Brak komentarzy

Instrukcje od mirelkus85

Sos pieczarkowy

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 69011

Pomidory z farszem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8805

Sałatka z szynką

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 17367

Roladki z pangi

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 8921

Zawijańce z serem

Od: mirelkus85
Liczba wyświetleń: 11466